Thursday, December 3, 2015

DirectTV plănuiește difuzarea de conținut 4K live la inceputul lui 2016DirectTV plănuiește difuzarea de conținut 4K live la inceputul lui 2016
   DirectTV au anunțat planurile lor de a incepe difuzarea de conținut 4K live la inceputul lui 2016.

   Anuntul a fost făcut la conferința TranSport in New York.

   In cadrul conferinței, Phil Goswitz (vice-președinte senior responsabil cu trei domenii foarte importante: video, encodare audio și tehnologii de difuzare)a explicat că DirecTV are în prezent capacitatea de a transmite până la 50 de noi canale UHD, și transmisiile sportive în direct sunt deja în teste pentru lansarea de anul viitor. DirecTV are deja hardware-ul pregătit, și conform lui Goswitz, compania vrea să o ia înaintea companiilor de cablu și oferă telespectatorilor săi conținut 4K ce nu îl pot obține de la companiile lor de cablu. "Convingerea că există provocări de ordin tehnic este cel putin un mit care dezinformează", a spus el. "Cred că  tehnologia în intregul ei ecosistem este gata, dar cred că conținutul este rege. Avionul este gata să decoleze și nu există nici un rege la bord."

   Goswitz a continuat să spun că DirecTV este "în căutarea colaborării cu noi parteneri" pentru a crea mai mult conținut 4K. In prezent, Netflix și YouTube au continut video 4K gata de streaming, dar cele mai multe companii continuă să se concentreze pe hardware. Recent Roku și TiVo și-au actualizat set-top box-urile gata pentru streaming 4K, dar ei încă mai trebuie să lucreze cu o cantitate limitată de conținut 4K disponibilă.

   DirecTV a lansat un serviciu de streaming 4K on-demand la sfarsitul anului trecut, cu un număr limitat de titluri din Paramount și K2 Communications. Serviciul necesită Genie HD DVR și Ultra HD TV 4K care acceptă HDMI 2.0, 2.2 HDCP, și un minim de 60 de cadre pe secundă, inclusiv "DirecTV 4K Ready" TV de la Samsung.

sursa: www.soundandvision.com