Sunday, March 12, 2017

Noul blu-ray player 4K de la Sony


   
SONY UBP-X800
SONY UBP-X800   Pretul lui SONY 4K Ultra HD UBP-X800 este ceea ce te face sa nu te gandesti de doua ori in achizitionarea lui. Acum in momentul in ca scriu este 299$ in trei magazine (evident nu in RO), probabil la noi va aparea in vara undeva in jurul sumei de 400 eur.

   Sa va spun si cateva cuvinte despre ce poate si stie sa faca. 

   Partea de streaming este relativ bine dotata si pe masura ce apar update-urile devine substantial mai puternica. Vine din fabrica cu urmatoarele aplicatii incluse Amazon Video, Netflix, VUDU, Opera TV si Screen Mirroring. Un dezavantaj este ca YouTube nu este prezent ca aplicatie dar este promis printre primele update-uri.
   Este capabil si de bluetooth streaming catre casti cu aceasta tehnologie. 


SONY UBP-X800
SONY UBP-X800


   Partea de audio, in ceea ce priveste formatele acestea sunt urmatoarele: AAC (.AAC, .mka), AIFF (.aiff, .aif), ALAC (.m4a), Dolby® Digital (.ac3, .mka), DSD - DSDIFF/DSD (.dff, .dsf), FLAC (.flac, .fla), HEAAC v.1/v.2/level2, LP cm (.mka), Vorbis, WMA10 Pro, WMA9 Standard (.WMA). In ceea ce priveste discurile pe care le poate citi acestea sunt: BD-ROM, CD (CD-DA), CD-R/-RW, DVD+R, DVD+R Double Layer, DVD+RW, DVD-Audio, DVD-R, DVD-RAM, DVD-R Dual Layer, DVD-RW, DVD-Video, SA-CD (SA-CD / CD) Playback, Stereoscopic 3D (profile 5), Ultra HD Blu-ray™
   Datorită capacității de redare Hi-res audio (de pana la 192 kHz/24-bit si DSD 11.2MH), X800 reproduce sunetele la o calitate superioară, din orice sursă. Tehnologia DSEE HX™ extinde frecvența semnalului original și profunzimea biților. Utilizatorii vor fi recompensați cu un nivel mai mare de fidelitate a sunetului și cu o gamă dinamică mai largă, mai aproape de o calitate audio High-Resolution.
   Tot aici putem mentiona faptul ca in ceea ce priveste partea audio a filmelor poate, pe partea de Dolby pana la Dolby® Atmos / Dolby® True HD decoding (7.1ch), in pe partea de  DTS pana la DTS:X(bitstream out)/DTS decoding (7.1ch), ceea ce nu este rau deloc!!

   Partea video straluceste in mod evident, datorita faptului ca a fost creata in parteneriat cu Sony Pictures Entertainment pentru a asigura cea mai bună redare posibilă a discurilor Blu-ray 4K Ultra HD, așa cum au intenționat creatorii lor și cu avantajele oferite de tehnologia  4K. Caracteristicile imagini se inscriu in 24p True Cinema™ , HDR → SDR converter, Deep Color (12bit), 4K Upscale (60p) si SONY ne promite ca a dotat noile modele cu cele mai bune tehnologii disponibile în prezent pe piață, adică 4K HDR pentru imagine și sistem audio cu Dolby Atmos și DTS:X. Sony a dezvoltat aceste soluții de ultimă generație pentru a umple locuința cu un sunet superior și imagini clare, la care se adaugă stilul inconfundabil și reputația pentru calitate ale Sony.

SONY UBP-X800
SONY UBP-X800
  
   Cele mai multe playere Blu-ray Disc trimit semnal audio și video către televizor prin intermediul aceleiași ieșiri HDMI. X800 menține calitatea sunetului divizând semnalele audio și video și direcționându-le către ieșiri separate HDMI pentru a reduce interferențele electrice. Componentele de o calitate superioară sunt integrate într-o carcasă extrem de rigidă, un design de tip Frame and Beam, care minimizează vibrațiile mecanice. La interior, este dotat cu o gamă completă de sisteme compatibile cu diferite codecuri audio, permițându-le utilizatorilor să se bucure de fișiere High-Resolution codificate până la 192kHz/24-biți și DSD până la 11.2MHz.

   Intrari si Iesiri 
   Coaxial Audio Output(s): 1 (Rear), Ethernet Connection(s): 1 (Rear), HDMI Output(s): 2 (Rear), USB Input(s): 1 (Front)

    Wi-Fi® Built in  Yes (2.4 GHz, 5 GHz)

    Eu cred ca este un candidat exceptional pentru un upgrade al player-ului nostru!!