Sunday, October 5, 2014

Cum alegem un televizor ? partea I-a

   Shopping-ul pentru un nou televizor poate fi o experienta .... coplesitoare. Confuzia ne poate cuprinde intrucat producatorii de televizoare, vanzatorii acestora si numeroasele informatii de pe net, pot creea mai multa incertitudine decat clarificari pe masura ce caracteristici noi, tehnologii si add-on-uri suplimentare, isi fac loc in manualele de instructiuni ale televizoarelor. 
   In final avem trei reguli pentru a achizitiona un TV.
  1. Calitatea imaginii nu este determinata de specificatiile publicate! Toate "numerele" date in fisa tehnica a unui TV sunt subiective si sunt creeate pentru a ne determina sa cumparam un model cat mai scump. Povesti precum "CMR," "TruMotion, "MotionFlow, "SPS", unghiuri de vizionare pentru LCD si LED sunt doar marketing si daca tot vorbim despre astea trebuie sa stim ca toate cablurile HDMI sunt la fel. Deci, ce ii place ochiului tau aia este cea mai buna calitate.
  2. Cu cat mai mare, cu atat mai bine! Pentru dormitor un TV de 32" este perfect, dar pentru living room hai sa ne orientam spre un TV de la 45" in sus. De fapt, mai mult decat orice alt "feature" cel ce produce cea mai mare satisfactie este un ecran MARE. Cat de mare sa fie ... este doar limitat de bugetul alocat, gustul dumneavoastra si spatiul existent pentru televizor. Credeti-ma, bigger is better!
  3. Ganditi-va insistent la o PLASMA! Se poate să vă surprindă, dar televizoare cu plasmă oferă în general o calitate mai bună a imaginii pentru pretul platit decât televizoarele LCD - inclusiv așa-numitele "televizoare cu LED-uri," care sunt doar televizoare LCD cu iluminare LED. Un motiv pentru care oamenii evita televizoare cu plasmă este reputația lor de burn-in, cazul în care o imagine se "lipeste" permanent pe ecran. Dar dacă te uiți la TV sau te joci jocuri video, cum ar face un om obișnuit, atunci burn-in, pur și simplu nu este o problemă. În plus, durata de viata a televizoarelor cu plasmă este la fel de mare ca și a omologilor lor LCD. Sa nu folositi plasmele in camere foarte luminoase? mda, bine..., ce toata lumea are un perete de geamuri? Plasmele consuma mai mult curent? Da! cu vreo 100 de lei in plus pe an, conteaza atat de mult?
Partea a doua mai ..... maine :)