Tuesday, March 20, 2018

DESPRE AV RECEIVEREDESPRE AV RECEIVERE   V-ati putea gandi ca achizitionarea unui receptor A/V  este un lucru relativ simplu: il gasiti pe cel care are numarul de canale dorit, caracteristicile dorite si, pe cat posibil, in plaja de pret ce va este la indemana si cam asta ar fi. Din nefericire lucrurile nu stau asa deloc. Este din ce in ce mai greu sa alegi un receiver care sa te multumeasca in multitudinea de oferte, unele inselatoare, si mai ales din cauza exploziei de caracteristici disponibile in acest moment.

   In primul rand doriti sa va asigurati ca este cat mai complatibil cu celelalte aparate pe care deja le aveti. Apoi va ganditi daca are suport pentru Google Home? Un alt lucru de luat in considerare ar fi caliatatea audio reala nu neaparat cea specificata in caracteristicile produsului. Din fericire acum pe piata chiar si cele mai ieftine suporta cel mai cautate functii, de la DTS:X si Dolby Atmos, la streaming de inalta fidelitate si/sau rezolutie, suport pentru 4K si HDR si multe altele - lucruri ce nu puteau fi spuse doar cu cativa ani in urma. Deci tot ce aveti nevoie este de un punc de plecare. Acesta este si rostul randurilor pe care le scriu acum.

   Citind mai multe articole si mergand prin cateva reprezentante am reusit sa intocmesc pentru voi o lista cu cateva receptoare A/V pe care le-ati putea achizitiona.


   CEA MAI BUNA alegere a momentului este:

Anthem MRX 1120
Anthem MRX 1120 - fata
  
Anthem MRX 1120 - spate
 


   De ce l-ai cumpara? - Ofera un sunet fantastic si orice caracteristica pe care ti-ai putea-o dori.

   Cui se adreseasa produsul? - Este un produs de TOP, se adreseaza celor care pun calitatea exceptionala pe primul loc in lista de criterii in cumpararea unui astfel de produs.

   De unde il cumparam si cat costa? - In Romania il puteti gasi  aici si costa 21.999lei, daca doriti e-bay il gasiti aici si costa 4399 de lire sterline, iar cel mai bun pret il gasiti aici si este o oferta de nerefuzat iar pretul este de 3.499,99 dolari!!!!! 

   De ce l-am ales pe acesta, Anthem MRX 1120, ca fiind cel mai bun?  
 - Anthem sunt recunoscuti pentru calitatea audio deosebita a produselor lor, iar MRX 1120 cu cele 11.2 canale este varful de serie. MRX 1120 este echipat cu o masiva sursa de alimentare toroidala, oferind o putere de 140 W pe canal la 8 ohmi. Dispune de suport atat pentru Dolby Atmos, cât și pentru DTS: X, fie in configuratii 7.1.4 sau 5.1.4, in functie de daca doriti sa lasati canalele libere pentru o a doua zona pentru o alta camera din casa.
 - MRX 1120 ofera, de asemenea, conectivitate wireless multiroom via DTS Play-Fi. Acest lucru este asigurat de suportul incorporat pentru o serie de servicii populare de streaming de muzica, printre care Spotify, Tidal, Amazon Prime Music, Pandora, SiriusXM și radio pe internet. Pentru cei care apreciază fidelitatea, este inclus si suportul audio de inalta fidelitate. - Cand vorbim despre video, MRX 1120 ofera suport nativ pentru continutul 4K și HDR în format HDR10 și Dolby Vision. De asemenea, este incorporat un upscaler, care oferă semnale standard si de inalta definitie de pana la 4K. Are un total de opt intrări HDMI, toate suportand HDMI 2.0a (pentru conexiunile de dispozitive 4K si HDR) si HDCP 2.2. Este dotat, de asemenea, cu doua iesiri HDMI si trei iesiri audio digitale. - In cele din urmă, Anthem MRX 1120 poate instala rapid software-ul Anthem Room Correction, care este unul dintre cele mai bune sisteme de calibrare audio la acest moment. Compania include chiar un microfon de înaltă calitate pentru masurarea proprietatilor acustice ale camerei dvs.
   CEL MAI BUN RAPORT PRET/CALITATE in acest moment este detinut de:


Onkyo TX-RZ820
ONKYO TX-RZ820 - fata

ONKYO TX-RZ820 -spate

  
   De ce l-ai cumpara? - Sapte canale, 130W/canal si multe caracteristici la un pret foarte bun. 


   Cui se adreseasa produsul? - Oricui isi doreste un produs de incredere si plin de caracteristici pentru ceva mai mult de pragul psihologic de 1000eur.

   De unde il cumparam si cat costa? In Romania il putem gasi la E-MAG si la AVstore pentru pretul de 4.999 lei, iar de pe Amazon la pretul de 699 de dolari.

   De ce l-am ales pe acesta, ONKYO TX-RZ820, ca avand cel mai bun raport?  
  - Daca pretul pentru Anthen MRX 1120 este mult prea piperat pentru noi, pretul lui ONKYO TX-RZ820 este redus semnificativ si are aproape aceleasi caracteristici. Acest model are 7.2 canale suporta atat Dolby Atmos, cat si DTS: X, precum și suport pentru 4K Ultra HD cu suport HDR10 și Dolby Vision HDR. In plus, acest model este certificat de THX.   - TX-RX820 oferă 130 W pe canal la 8 ohmi si folosește amplificarea audio dinamica a Onkyo cu transformatoare de inalta performanta si condensatoare personalizate pentru a oferi un sunet puternic. Receptorul ofera un total de sase intrari HDMI si doua iesiri HDMI, una disponibila pentru a fi utilizata pentru o a doua zona. Optiunile de conectivitate wireless sunt bogate, cu Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay și Chromecast incorporat. Serviciile de streaming precum Spotify, Tidal, Pandora si Deezer sunt incluse, la fel ca si streaming-ul audio de inalta definitie. - Chiar desi nu este de o la fel de inalta clasa, ca si corectia de camera a lui Anthem, acest model include functia de corectie Onkyo AccuEQ a camerei, incluzând AccuReflex. Utilizatorii mai pretentiosi ar putea dori totusi sa faca o calibrare manuala.


   CEL MAI BUN pentru incepatori este:

Denon AVR-S730H

DENON AVR-S730H - fataDENON AVR-S730H -spate
   De ce l-ai cumpara? - Pentru usurinta in folosire, un set-up rapid si multe caracteristici.

   Cui se adreseasa produsul? - Orcui isi doreste un receiver si nu isi doreste sa participe la un curs ca sa il poata folosi.

   De unde il cumparam si cat costa? - In Romania nu l-am gasit, iar cel mai apropiat model ar fi AVR-X1400H care se gaseste la E-MAG sau la Sono. In strainatate il gasim pe E-Bay si pe Amazon la 419.99 USD si respectiv 429 USD.

   De ce l-am ales pe acesta, Denon AVR-S730H, ca fiind cel mai bun pentru a incepe experienta de home-theatre?
 - Acest model oferă o putere de 75 W pe canal la 8 ohmi, precum si suport 4K Ultra HD, HDR10 si Dolby Vision. Include chiar si suport pentru sunet surround Dolby Atmos si DTS: X. Modelul AVR-S730H are sase intrari HDMI si o singura iesire, toate suportând HDMI 2.0a si HDCP 2.2. - Optiunile de conectare sunt numeroase, incluzand Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay și capacitatea de a face streaming de la serverele DLNA din casa dvs. Un numar rezonabil de servicii de streaming sunt suportate nativ, inclusiv Pandora, Spotify și Amazon, precum și SiriusXM. Se accepta si streaming audio de inalta rezolutie. - Zona in care AVR-S730H stralucește într-adevar este in configurare, care utilizează Audessey MultEQ și pictograme grafice pe ecran pentru a oferi una dintre cele mai intuitive interfete de pe piată de astăzi, cu un control ușor prin aplicația AVR Remote iOS și Android. Este, de asemenea, activat de Alexa, permitandu-va sa controlati unele funcții de baza prin comanda vocal. 

    Este un moment favorabil pentru achizitionarea unui receptor AV?

    De ceva timp rapiditatea cu care numarul de caracteristici creste pentru receptoarele AV face ca achizitionarea unuia sa fie o intreprindere foarte riscanta mai ales pentru cei care nu doresc sa ramana in urma cu ultimele gaselnite tehnologice. Pentru zona 4K, HDR, HDMI si HDCP par sa fi rezolvat problema din punct de vedere video. Dolby Atmos si DTS:X  par sa fie liderii majori din punct de vedere audio pentru continut video si se pare ca si ei au rezolvat problema audio a filmelor in acest moment. 

    Zona neacoperita pare sa ramana  zona de fisiere audio de inalta fidelitate care  nu este in oferta tuturor modelelor de receptoare AV pe toate palierele de pret. Exista si aici o rezolvare, si anume achizitionarea unui DAC separat. Pentru toti ceilalti lucrurile par sa fie relativ sigure si chiar pentru o lunga perioada de timp.
 


 TERMENI FOLOSITI:
  • 4K: rezolutie mai mare ca si HD (3840 X 2160). Devine in scurt timp standard pentru televizoare.
  • Dolby Atmos: Unul dintre cele mai populare doua sisteme de sunet si cu componenta de inaltime.
  • DTS:X: Cel de al doilea sistem de sunet cu componenta de inaltime, DTS:X poate fi mai flexibildecat Dolby Atmos cand vine vorba de plasamentul si numarul difuzoarelor.
  • HDCP 2.2: O forma de protectie impotriva copierii a continutului video 4K.
  • HDMI 2.0a: Desi nu este cea mai noua varianta de conector HDMI, aceasta versiune este prima care poate fi folosita pentru continut HDR si 4K cu o rata de 60fps.
  • HDR: High Dynamic Range, ofera un contrast imbunatatit si un "volum" crescut culorii. Este considerat de catre unii profesionisti din domeniu o imbunatatire peste 4K dpdv vizual.


 By: BSTF