Thursday, October 29, 2015

Ultra HD Media Player Sony FMPX10 4KUltra HD Media Player Sony FMPX10 4K                                                            vedere din fata   

Generalitati

   Vom încerca să descriem în câteva cuvinte un media player 4K si anume minunatul Sony FMPX10. Nu este singurul player din categoria aceasta,si desi pe lîngă Nvidia Shield 4K  și Roku 4 4K , pare că îi lipsesc câteva caracteristici, poate totusi oferi utilizatorilor suficient de multe argumente pentru a fi cumparat.


   Cu acces către toate produsele Sony, filme si altele, compatibil cu un număr mare de televizoare ultra HD (nu doar de la Sony) si posibilitatea de a livra conținut 4K nativ chiar și către locații care nu au internet cu viteză mare, așa cum ar trebui pentru streaming 4K, FMP X10 se constituie într-o alternativă viabilă pentru cei ce iși doresc maximum de conținut nativ 4K UHD.Părți pozitive


   Conectarea cu un televizor UHD se face foarte ușor, opțiunile de control fiind extrem de facile si intuitive, pur și simplu iși face treaba, oferind accesul către filmele 4K UHD pe care ți le dorești.


   Al doilea aspect care merită menționat este compatibilitatea. Până in finalul lui 2014 Sony ținea foarte mult ca media playere-le lor să funcționeze exclusiv cu televizoarele lor. A urmat apoi o decizie foarte bine primită de a face astfel încât FMPX10 să poată fi folosit pe orice televizor dacă indeplinește trei criterii tehnice: • HDMI 2.0
 • HDCP 2.2 copy protect content 
 • capacitate de decodare a compresiei video  HEVC
Incepând cu 2015 aceste trei caracteristici au devenit standard deci poate fi folosit orice televizor,  Samsung, Sony, LG, Panasonic, Sharp sau Vizio 4K TV.


telecomanta


   Punctul trei este capabilitatea de a face streaming 4K  direct de pe Netflix și Amazon Prime, acestea fiind in plus fată de biblioteca nelimitată oferită de Sony Video.

   Am ajuns și la ultima dar nu cea de pe urma caracteristică a acestui fabulos player și anume, biblioteca nelimitată oferită de Sony Video la calitate 4K UHD, care oferă intr-adevăr nenumărate ore de conținut video, filme, documentare și alte programe. Incă se discuta dacă aceasta este cea mai mare sursă de continut video 4K din lume, dar dacă nu este, in mod cert este in top 2.

Părți negative

   Printre cele mai notabile părți negative este prețul. Deși a scăzut de la 600$ incă se menține în jurul sumei de 495$ ceea ce este incă semnificativ mai mult decât concurența, al cărei pret incepe de la 300$.

   Al doilea aspect negativ este că biblioteca Sony de conținut video 4k nu este chiar free in pofida prețului plătit pentru FMPX10.

Caracteristici tehnice
 • Rezoluția maximă: 4K ultra HD la 3840 x 2160 pixels
 • Codecuri video suportate: XAVC S, AVC (H.264), HEVC (H.265), Dolby Digital Plus
 • Caracteristici ale telecomenzii: Roku remote with Voice control and private listening headphone jack
 • Network: 802.11ac MIMO dual-band wireless, 10/100 Base-T Ethernet
 • Conectivitate:  1 x HDMI 2.0, 2 x USB 2.0, 1 x Ethernet, dual-band 802.11n Wi-Fi
 • Capacitate de stocare: 1 TB memorie interne
 • Software/Apps: Sony Unlimited video content network access
 • Dimensiuni (W x H x D): 25 x 5 x 25 cm
 • Greutate: 3.6 kg

Design

   O "cutie" neagră, deci un design mai mult decât simplu. 

Conectivitate

   Sony FMPX10 are acces la internet via Ethernet or dual-band WiFi, un port HDMI 2.0 și doua porturi USB 3.0.vedere din spate


Performante

   Este un echipament grozav să il ai pe lânga televizorul UDH. Functioneaza lin, rapid, interfața este una foarte prietenoasă, navigarea prin meniu si prin Netflix sau Amazon Prime se face la fel de usor, există un usor lag câte o dată, dar este o deficiență minoră.
  
   Una peste alta, Sony FMPX10, este o scula BUNA!by BSTF

sursa: 4k.com