Monday, November 2, 2015

10 modalitati să faci streaming sau să downloadezi muzica

   Să începem prin o mică lămurire, a downloada a fost acceptat în limba română ca verb. Deci, se pare că pot folosi acest nou cuvânt al îmbogățitei limbi române.

   Acestea fiind zise să începem cu subiectul pe care îl avem în plan pentru astăzi.

   Avem un corn al abundenței în ceea ce privește muzica pe internet în ziua de azi oferită cloud-based sau downlodabilă. Audiofilii pot găsi în format hi-res o colecție impresionantă, putând fi aranjată in cataloage de milioane de piese cu prețuri de la câtva penny pe zi sau chiar pe gratis. O noua lume se dezvaluie sub ochii nostrii.

   Indiferent care este gustul tău muzical, cele mai populare 10 opțiuni pentru streaming sau download sunt mai jos și cu câteva detalii.

1. iTunes - serviciul cu cea mai bună rată de adaptabilitate la schimbare in gustul consumatorilor de muzică. Se pot cumpara piese individuale sau albume integrale platind lunar către Apple Music 10$. Apple foloseste o comprimare AAC la 256 kbps, un nivel de calitate care satisface majoritatea consumatorilor si aproape că nu se sesizează diferenta fată de lossless 16-bit/44,1 kHz. Cumpărăturile prin iTunes sunt DRM Free. Apple Music pentru Android se va lansa in toamna aceasta.

2. Tidal - dețint de Jay-Z, se concentrează pe calitate. Pentru 10$/l ai streaming și download pe telefon si tabletă la o calitate de AAC 320 kpbs. Pentru 20$/l ai streaming lossless 16-bit/44,1 kHz si download in formal FLAC.

3. Spotify - care incă nu este valabil pentru România. Oferă streaming la 160 kpbs iar pentru 10$/l streaming si download la 320 kpbs MP3. Exista si o aplicatie pe TV-uri smart, device-uri mobile, Denon HEOS, Yamaha MusicCast si Sonos.

4. Amazon Prime Music - free streaming și download pentru membri la calitate MP3. Dacă vrei mai bine, costurile sunt de 99$/an.

5. Google Play Music -  La 10$ pe luna ai cam tot ce vrei la calitate 320 kpbs MP3.

6. Pono -  sunt axați pe download la calitate CD sau mai bine, ajungând și la hi-rez sau PCM la calitate până la 24-bit/192kHz. Problema cu ei este că au foarte mult CD și trebuie să cauți pentru hi-rez. Un album este intre 17$ si 30$ dacă vrei să îl cumperi.

7, HD Tracks - Fondată în 2008 este o sursă de încredere pentru fișiere hi-rez. Formatele principale sunt fișiere "better then CD" cum ar fi FLAC, ALAC, WAV si AIFF. Un album este intre 17$ si 30$ dacă vrei să îl cumperi.

8. Rhapsody - este unul dintre cele mai vechi servicii de streaming și oferă pentru o taxă fixă de 10$/l streaming si download nelimitat la o calitate maxima de AAC 320 kbps. Exista si o aplicatie pe TV-uri smart,  Denon HEOS, Yamaha MusicCast si Sonos.

9. Soundclud - este o selectie aproape infinită de muzică produsă de producători independenți, calitatea variind in functie de cel ce a facut upload-ul. Exista si o aplicatie pentru iOS si Android cât și pentru TV-uri smart, device-uri mobile, Denon HEOS si Sonos.

10. Pandora -  din nefericire pentru noi românii Pandora este doar pentru U.S. Australia si Noua Zeilanda si este un radio pe internet. Serviciu este doar pentru streaming si te ajuta să îți creezi liste personalizate cu preferințele proprii. Calitatea este AAC 64 kbps iar pentu 5$ crește la AAC 192 kbps. Poate fi gasită pe TV-uri smart, device-uri mobile, Denon HEOS, Yamaha MusicCast si Sonos.

by BSTF

sursa: avsforum.com