Wednesday, November 19, 2014

Un vis devenit realitate – cinema la tine acasă … cu adevărat!

Un vis devenit realitate – cinema la tine acasă … cu adevărat!

   Dacă citești acest articol sunt sigur că una din plăcerile tale este să savurezi un film bun în condiții excelente. În ultimii ani cinematografele din Romania fac o treabă destul de bună din punct de vedere tehnic, dar … tocmai ai prins un loc cu un scaun care nu e chiar bun, vecinul tău trebuie să “comenteze” tot ce vede ca să înteleaga și prietenii lui filmul mai bine, prietena lui consideră că verificarea continuă a Facebook-ului este obligatorie în timpul unui film și, nu in ultimul rand … trebuie să și prinzi bilete la ore și pe locuri decente.
   Nu întotdeauna situația de mai sus este adevărată, dar un cinematograf la tine acasă ar schimba acest lucru! În acest caz ar trebui sa îți faci o camera specială sau să renunți la garaj sau pod. Dacă te hotărăști să faci concesii în această privință și să-ți iei un televizor incredibil de mare (de fapt nu îndeajuns pentru o experiență cinematografică) și scump, ar fi necesară vopsirea în culori închise a sufrageriei pentru ca lumina din televizor să nu reflecte din pereți și să poți urmări filmul fără să fi distras de ceva ce ai vazut cu coada ochiului, dar ce soție acceptă un living maro închis…?
   În sfârșit ai posibilitatea să faci acest lucru cu ecranul Black Diamond de la Screen Innovations!

   
   Ecranul Black Diamond este cel mai bun ecran din lume pentru spații luminoase, ce rejectă lumina în proporție de 85% atât de sus și jos, cât și din lateral. Ajunse deja la a opta generație, aceste ecrane au fost răspunsul la dorințele multor cinefili. Ecranul poate fi instalat în living chiar și fără un control elaborat al luminii din interior și exterior, au un design ce rivalizează cu cele mai noi televizoare (a căror contrast este sub cel oferit de majoritatea videoproiectoarelor accesibile) sau, chiar mai bine, poate fi ascuns în tavan, nealterând designul camerei. Față de televizor, a cărui suprafață reflectă imaginile din camera, ecranul Black Diamond absoarbe lumina și nu are această problemă.


   Din punct de vedere tehnologic, este compatibil cu videoproiectoare cu rezolutie 4K (chiar 8K conform testelor) și, fiind un ecran optic, are un raspuns fantastic pentru imaginea 3D atât într-un sistem pasiv cât și activ. Cu 3 variante de gain (nivelul de lumină trimisă înapoi – astfel pentru un gain de 1.4 cu un videoproiector de 2000lumeni, imaginea percepută va avea 2800lumeni) de 0.8, 1.4 si 2.7, contrast îmbunătățit cu până la 900% și culoare vibrantă. Prin amplasarea corectă, apariția unui hot spot este aproape nulă.
   Din descrierea de mai sus îți poți da seama că alegerea unui ecran bun este cel puțin la fel de importantă ca alegerea videoproiectorului.

       
   Ecranul Black Diamond pentru proiecte rezidențiale se fabrică în mai multe variante:
   - Zero Edge – cel mai “sexy” design, cu margine de 10mm, acest model poate fi fixat pe perete, suspendat sau fixat pe un suport, ca un televizor. Optional are și un kit cu LED ce pornește automat când pornești videoproiectorul și al cărui scop principal este, mai ales când este întuneric în cameră, să ajute ochiul în trecerea de la scene întunecate la unele foarte luminoase – astfel ochii nu vor mai obosi repede.   - Electric – acest model este de asemenea o inovație absolută a producătorului Screen Innovations. Sistemul este o operă de artă, fiind compus din elemente multiple. Ecranul este ascuns in tavan, din care coboară un tambur susținut de două cabluri de oțel folosite în aeronautică. Acesta rămane suspendat în aer, de unde va coborî ecranul propriu-zis. Acest ecran este deosebit deoarece: fiind suspendat, imaginea plutește în aer, poate fi instalat în locuri unde nu se poate instala un televizor – în fața unui geam, șemineu, corp de mobilă etc – și, în plus, fiind un material rigid, nu pătrunde lumina soarelui prin el.     -Sistemul clasic de ecran cu ramă rigidă și mai groasă, ideal pentru camera home-cinema sau acolo unde acest design se potrivește.Mai mult, Screen Innovations s-a gândit la toți utilizatorii și la începutul anului 2014 au perfecționat un nou tip de material denumit SLATE. Acesta are performante asemănătoare cu Black Diamond – rejectează lumina în proporție de 65% față de 85% Black Diamond, dar și asa performanțele sunt mult peste cele ale unor ecrane de acest tip de la alte firme. Prețul în schimb este cu 25-40% mai mic decât a ecranului de top Black Diamond, permițând astfel un “second Best” pentru cei a caror buget este limitat.
Black Diamond poate fi instalat în proiecte rezidențiale în : living/sufragerii, media room, camere deschise, zona bar, camera jocuri, dormitor, camera sport, terase.

Articol preluat integral de pe AVDesign carora inca odata le multumesc.