Wednesday, February 18, 2015

INTEGRA DTR-70.6, 11.2 CHANNEL DOLBY ATMOS READY NETWORK A/V RECEIVER      Probabil ca a fost relativ evident faptul ca am fost si sunt entuziasmat in povestea asta cu Dolby Atmos. Unul dintre motivele acestui entuziasm ar fi si AVR Integra DTR-70.6 cu 11.2 canale si "n" alte functii tari. Nu sunt singurul, entuziasmul producatorilor de filme si al iubitorilor de home-cinema ma intovaraseste dar .... 

   Pe bune, am ajuns la o faza similara cu aceea in care te intrebi cine a fost primul, oul sau gaina? Producatorii de filme pe bluray asteapta ca lumea sa investeasca suficient in acest gen de AVR-uri plus suplimentarea de patru boxe, iar lumea asteapta sa apara suficient de multe filme pe blu-ray care sa ofere acest gen de solutie a componentei audio. 

   Modul in care Integra a abordat aceasta problema, oul sau gaina, este prin a creea un ou foarte destept (sau o gaina foarte desteapta. Nu stiu! Ba bag la orice metafora :) ) Prin asta vreau sa spun ca Integra a creat un AVR  puternic, cu atat de multe functii, atat de configurabil, de adaptabil si de personalizabil, echipata cu adevarat pentru a satisface nevoile oricui, in orice moment, din spectrul de interes Atmos ..... si nu numai.

   Daca nu esti interesat cat de putin de boxe suspendate in tavan, in acest caz DTR-70.6 are capabilitati audio multi-zona, inclusiv capabilitati video (prin HDMI2, inclusiv sofisticatul HDBaseT care permite rularea de fisiere video si audio necomprimate, prin cablu de retea standard, pe distante foarte lungi)  

   Daca totusi esti innebunit dupa Atmos deci si difuri in tavan, si vrei sa fii pregatit pentru blu-ray-urile ce vor sa vina, atunci vei aprecia suportul celor patru canale din tavan si se poate adauga si procesarea "aeriana" pentru obisnuitele blu-ray-uri DVD-uri si alte surse audio de pe net in plus fata de "normalul" 5.1 sau 7.1 deja mult prea comun.

  Poate esti undeva la mijloc si iti doresti Atmos dar nu esti pregatit pentru difuri in tavan pana nu exista mult mai multe discuri. Integra DTR-70.6, iti ofera multiple tipuri de configurare iar trecerea de la una la alta se face deosebit de facil. Nici nu mai conteaza daca vrei sau nu Atmos.

   Singurul dezavantaj, daca poate fi numit asa, a lui DTR-70.6 este ca are atat de multe capabilitati, care sunt atat de flexibile incat trebuie sa te gandesti foarte bine inainte sa te apuci de instalare si setup. Motiv care face ca instalarea sa necesite neaparat un specialist.

   Pe bune, uita-te sa vezi cum se vede din spate !!!     Nu numai ca poate procesa 11.4 canale, dar poate si procesa o iesire high-quality pe RCA,  iesire video component si orice forma de conexiune posibila la care te poti gandi. Uite un gand, uitandu-te la asta din spate, te gandesti cum au reusit astia de la Integra sa il faca sa functioneze ?!

   In plus Integra a incheiat contracte de colaborare cu mai toate companiile de integrare de solutii inteligente pentru Smart Housing, pentru a se asigura ca DTR-70.6 va fi doar la un click distanta in ceea ce priveste integrarea. In ceea ce priveste partea frontala nu s-au schimbat multe lucruri fata de modelul anterior si inca cred ca Integra DTR-70.6 este lider incontestabil al industriei. Diferenta majora este ca s-a renuntat la Audyssey room correction care a fost inlocuit cu mult mai performantul AccuEQ room correction. Nu s-a pierdut nici una dintre multiplele calitatile lui Audyssey doar ca a fost mult imbunatatita mai ales in partea de frecvente medii unde diferenta este neta in favoarea AccuEQ prin claritate.   
   
    Pe scurt daca in viitor dorit un upgrade in spre Dolby Atmos, Integra DTR-70.6 se constitue intr-un candidat serios pentru aceasta idee si ar trebui pastrat pe lista scurta. In ceea ce priveste flexibilitatea in instalare acesta are foarte putina concurenta.

sursa de inspiratie: hdliving.com