Tuesday, September 9, 2014

De ce un soundbar?

   


   Pai chiar asa, de ce? Din punctul meu de vedere nu exista decat o singura explicatie: lipsa de spatiu .... sunt unele doamne care ar spune si design-ul. Dar ce stiu doamnele cand vine vorba de calitate audio ?!?!?!?!?!
   Sa revenim de pe pamanturi misogine pe unele mai adaptate momentului. Intr-o familie toata lumea trebuie sa cada de acord! :)    Sa ne intoarcem la subiectul in discutie si sa gasim un alt argument pentru un soundbar. Ar mai fi unul pana intr-un anumit moment, pretul. Dar pretul este o variabila care, cred eu, tine si de timp. Deci, daca vrei ca sonorul unui film sa se auda mai bine ca in boxele televizorului, iefit si repede, soundbar-ul este solutia de compromis. Atat!
   Variatia pretului este mare, de la 350 lei cam pana la 9000 lei. Lucruri care trebuie luate in considerare ar fi: design, conectivitate, subwoofer separat sau nu, caracteristi tehnice si display frontal. Cu cat aceste caracteristici cresc in numar si calitate si pretul creste. 
   Concluzia mea ar fi ca de la un nivel de 3-4000 lei in sus nu mai merita investitia intr-un soundbar.De banii aceia iti poti cumpara un AV receiver si 5 boxe, care oricat de slabute ar fi calitativ, se aud mult mai bine ca un soundbar.
   Este un produs, cu o piata si trebuia sa vorbim si despre el. Cam ca in bancul ala cu taranul care vine cu o vaca la targ sa o vanda si incepe lumea sa il intrebe: lapte da? nu da, vitei mai face? nu mai face, la caruta mai trage? nu mai trage, pai de ce ai venit bade cu ea in targ?, ca sa o fac de ras!!