Thursday, September 18, 2014

Sa ne conectam!

   Am vorbit despre o sumedenie de aparate, despre faptul ca se pot conecta intre ele cu sau fara fire. Am mai vorbit si despre streaming dar am facut-o tangential. Sa incercam acum sa intram putin mai adanc in subiect.
  Streaming-ul este un fisier multimedia primit constant si prezentat unui end-user in timp ce este distribuit de un provider. Un media player poate sa inceapa sa redea acest fisier inainte ca el sa fie transmis integral. Gata cu tehnica pentru ca este destul de complicat.
   Procedeul explicat mai sus poate fi facut in doua moduri: cu fire (wired) sau fara fire (wireless). Personal sunt adeptul variantei numarul doi pentru ca un manunchi gros de fire este foarte greu de ascuns, sa nu mai spunem ca sunt si realmente inestetice.
   Wireless-ul se realizeaza cu ajutorul unui router. Router-ul trebuie sa fie unul capabil si care trebuie sa fie aservit de o conexiune internet gigabit, pentru a putea reda diferite fisiere de pe internet, cat si pentru a putea lega toate aparatele care il folosesc in deplin confort. Pe piata la noi sunt doi provideri de net de calitate: UPC si RDS. Un router bun in schimb este si scump si greu de ales. O sa va dau doar doua variante: Router Gigabit Wireless N 300Mbps TL-WR1043ND

 si Wireless AC1900 Dual-Band Gigabit Cloud Router DIR-880L.