Friday, December 12, 2014

Jadis ... rodul pasiunii

   Compania Jadis este rodul pasiunii profunde a lui André Calmettes, care și-a dedicat timpul liber pentru cercetarea reproducerii muzicale celei mai precise, în scopul de a obține emoția simțita în timpul unui concert. Cu pasiune, el a creat prototipuri care fac o impresie deosebita în cercurile audiofililor și a fost considerat în unanimitate creatorul a unora dintre cele mai bune amplificatoare.
   Încurajat de acest succes, el a decis în 1983 sa fondeze Companiea Jadis. La început, amplificatorul a fost fabricat bucata cu bucata, conform planurilor inițiale, dar repede domnul Calmettes s-au scolit proprii tehnicieni, care au fost în stare să producă electronice, în conformitate cu filosofia lui.
   Calitatea acestor amplificatoare este, în mare parte, condiționata de inalta calitatea a transformatorului. Cu o concepție originală și fiind aproape indestructibil, ii oferă amplificatorului stabilitatea absolută, oricare ar fi sarcina. Făcut în întregime în fabrica Jadis în Villedubert, aceasta este facut de mâna și apoi se toarnă într-o rășină specială, garantând izolare fonică maximă și stabilitate termică. În ceea ce privește puterea, specificatiile sunt uimitoare: puterea maximă acceptabilă este de 2500 W înainte de saturație.
   Fiind singurii din lume care respectă aceste specificații, amplificatoarele Jadis dau dinamică fantastica la fel de mult în tonuri de bas ca in tonurile inalte. Ele prezintă o lipsă totală de alterare audio si sunt niste amplificatoare class-A, pur-sange.
Din aceste motive, acest lucru constituie sistemul de amplificare ideal pentru toate boxele acustice, indiferent de curba de impedanță, tipul de funcționare, sau eficiența avuta.   In Romania sunt prezenti prin Audio Concept.