Monday, January 12, 2015

De ce sa cumperi un AV Receiver?   Acest gen de receiver (AV Receiver) indeplineste doua sarcini: amplifica sistemul vostru surround si actioneaza ca un hub intre sursele de semnal si televizor. Daca doriti sa experimentati un sunet bogat, ca cel pe care il auziti intr-o sala de cinematograf, si acesta sa fie in sufrageria dumneavoastra, trebuie sa va achizitionati un astfel de receiver cu boxele aferente. Daca aveti mai multe surse de semnal aveti nevoie de un punct central pentru a conecta cablurile HDMI.


   AV Receivers: Ce sa cautam

   Cand alegem cel mai bun AV Receiver pentru nevoile noastre, sunt cateva caracteristici de care trebuie sa tinem cont. Deci, cele mai importante ar fi urmatoarele:
    Video
    Sunt doua capabilitati principale ale unui AV Receiver. Una numita pass-throught si a doua numita upscaling. Va veti dori un receiver cu capabilitate de pass-through video 4K astfel incat sa puteti viziona fisiere video la cea mai inalta rezolutie posibila asa ca vedeti daca are conexiune HDMI 2.0 sau HDCP 2.2.
    Unele receivere de top pot face upscaling catre rezolutii mai mari. Deci, daca vrei un receiver capabil, cauta unul care poate face upscaling la 4K.
    Audio
    Cautati un receiver cu cel putin 50W pe canal, doar asa ve veti putea bucura de o sonoritate buna.
    Conectivitate
    Bine ar fi ca receiverul sa fie cel putin 5.1, adica 5 boxe si un subwoofer. Acest fapt va ofera o experienta audio captivanta cat si posibilitatea de a experimenta cele mai noi formate audio DTS si ultimile variante de Dolby.
    Recomandabil ar fi ca receiverul sa aiba cel putin patru intrari HDMI. Aceastea va da posibilitatea  sa conectati cat mai multe alte aparate la el. Unele dintre cele mai bune receivere au si sapte intrari HDMI. Sunt si alte tipuri de conexiuni care ar trebui sa existe pentru a putea folosi si aparatura mai veche pe care o aveti deja (intrare optica, RCA, compozit).
    Ajutor & Suport
    Majoritatea companiilor au acum o linie telefonica dedicata pentru customer suport si/sau echipa de social media pentru intrebari si probleme. Deasemenea ar trebui sa cautai o garantie de cel putin doi ani.

    Un AV Reciver poate transforma in mod radical modul in care vizionti un film asa ca daca doriti sfaturi ma puteti contacta ;)